Feedback

Hoogoorddreef

Amsterdam

Georss_logo
Google-earth-icon
Add-to-my-tomtom

User Tags

2x gestemd

Hoofdkantoor NMB (nu ING)

Dit kantoor is gebouwd volgens een compleet nieuw concept. Organische vormen hebben de rechte lijnen (die binnen de zakelijke en op efficiëntie gerichte kantoorgebouw in de jaren '80 van de vorige eeuw zo domineren) compleet verdrongen. De vrije vormen stimuleren een creatieve werksfeer.

De antroposofische architecten Alberts en Van Huut scheppen een mensvriendelijke omgeving met veel planten, afwisselende ruimtes en klimaatneutrale installaties. Er is op allerlei manieren rekening gehouden met duurzaamheid en lage kosten voor beheer. De schuine gevels van de torens in het ontwerp weerkaatsen geluid van de straat omhoog. Alle ramen in de schuine gevels werken als zonnecollectoren. De oriëntatie van de torens voorziet in een optimalisering van het licht en de warmte van de zon en minimalisering van windhinder. 

Het kantoor van de NMB (nu ING) is één van de indrukwekkendste voorbeelden van de opleving van de organische architectuur in zijn tijd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit project.