Feedback

Spuistraat 210

Amsterdam

Georss_logo
Google-earth-icon
Add-to-my-tomtom

User Tags

0x gestemd

Interieur Bungehuis

Directies van toonaangevende bedrijven die een modern kantoorgebouw wilden, waren bij Van Gendt aan het goede adres. Bovendien was hij bereid om aan de stilistische wensen van zijn opdrachtgevers te voldoen. 

Dit kantoorgebouw wordt ontworpen in opdracht van J.C. Bunge, een zakenman met grote culturele belangstelling die veel invloed uitoefent op het ontwerp. Hij wil een gebouw zonder beeldhouwwerk of muurschilderingen, en uitgevoerd in natuurlijke materialen. Deze interieurontwerpen van Van Gendt worden niet gerealiseerd. Van Gendt overlijdt tijdens de uitvoering van het gebouw, waarna zijn werk wordt voortgezet door W.J. Klok, die óók een belangrijk aandeel heeft in het ontwerp.

Het zes verdiepingen tellende gebouw is uitgevoerd in een sobere stijl met Art Deco-trekken. Alle decoratie bestaat uit geometrische motieven. In het intereur zijn chroom, messing, melkglas en tropische houstsoorten toegepast. Het monumentale trappenhuis is voorzien van grijsblauw geglazuurd bouwaardewerk. Het oorspronkelijke interieur is na diverse wijzigingen voor een deel verloren gegaan. Het gebouw biedt nu onderdak aan de Faculteit der Letteren van de UvA.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit project.