Feedback

Rokin

Amsterdam

Georss_logo
Google-earth-icon
Add-to-my-tomtom

User Tags

0x gestemd

Prijsvraagontwerp bebouwing Rokin

Het gemeentebestuur van Amsterdam schrijft in 1924 een prijsvraag uit voor de herinrichting van het Rokin, met name het te dempen gedeelte tussen het Spui en de Dam.

Om evenwicht te bieden aan de dominantie van voornamelijk horizontale accenten en om de verhouding tussen de hoogte van de bebouwing en de breedte van het nieuwe Rokin te herstellen, ontwerpt Van Eesteren op de hoek van het Rokin met het Spui een ‘torenhuis’. In het prijsvraagprogramma werd echter nadrukkelijk gevraagd om rekening te houden met de bestaande bebouwing, waardoor het ontwerp van Van Eesteren al bij de eerste ronde door de jury terzijde wordt geschoven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit project.